fbpx

Кінець весни: синоптик попередила українців про похолодання

5 лютого в Україну прийде нова хвиля похолодання, проте міцних морозів чекати не варто, повідомляє Обозреватель.

“Хто перегрівся минулі дні, в Україну йде свіже повітря — похолодає. Це не буде сильний і навіть помірний мороз, проте після нинішніх +2… +7 градусів прийдуть денні 0… +3 градуси, місцями до -1… -3 градусів”, — повідомила на своїй сторінці в Facebook синоптик Наталія Діденко.

“Взагалі, похолодання більше торкнеться нічного часу доби — очікується -1… -4 градуси. У другій половині тижня на сході ймовірно в нічні години до -6… -11 градусів. Тобто, похолодання переважно підсушить навколишнє середовище і посилить ожеледь”, — уточнила вона.

Водночас 5 лютого знову очікується місцями тумани, мряка. 6 лютого на півночі і заході України може випадати сніг.

“У Києві 5 лютого — без суттєвих опадів, уночі 0… -2 градуси, вдень 0… +2 градуси. 6 лютого в столиці пройде мокрий сніг, можливе налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця”, — додала вона.

За словами синоптика, похолодання триватиме до кінця тижня, а за попередніми прогнозами, з 10-го лютого в Україну прийде чергове потепління.

Синоптики додали, що зберігається висока сніго-лавинна небезпека.

“4 лютого — у горах Івано-Франківської області; 4-5 лютого — в горах і на високогір’ї Закарпатської та Львівської областей; в гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги”, — йдеться в повідомленні.

You cannot copy content of this page