fbpx

«Кожного дня я готую йому каву і кажу – твоя кава, синку” – мама воїна не не дозволяє прати речі, в яких його не стало

Вже п’ятий місяць мама військовослужбовця Дмитра Кондратенка, Людмила, робить ранкову каву для сина і бажає йому доброго ранку. Кава стоїть на столі, а Людмила, дружина героя Аліна та маленька донечка Саша збираються разом на подвір’ї, бо саме тут подобалось пити каву їхньому найкращому чоловікові – Дмитру.

“Я після його cмерті заварюю каву і кажу: “Доброго ранку, синку. Твоя кава”, – каже його мама.

Всі речі сина жінка зберігає в одному місці і годинами з ним говорить.

“Тут його фото – отакий він маленький, худенький починав, старший солдат. Це йому 19 років. Це як вівтар тут, я з ним розмовляю, тут його шапка, з його запахом, я перші дні і тижні спала з нею”, – розповідає мама.

Зберігає й куртку: “У кіптяві вона так і лишилась. Я не даю її прати і вона пахне димом, пилом і Дімою”.

Дмитро був дуже цілеспрямованим і з худенького солдатика став чемпіоном світу з пауерліфтингу.

В будинку все в фотографіях Дмитра, а каблучка стала оберегом для дружини Аліни.

Вона пригадує, що ще в лютому вони відпочивали на Закарпатті, повернулися в рідний Миколаїв і після повномасштабного вторгнення чоловік відправив дружину і донечку в Кропивницький.

“Він мені віддав ключі від машини, – розповідає Аліна, – документи, сказав збиратись, забирати дитину, тварин, збирати речі, їхати сюди. Я його поцілувала, коли він йшов. І все. Це був останній раз, коли ми бачились”.

Далі тільки листувалися і сумували один за одним. Це сталося під час влучання російської ракети в Миколаївську ОДА. Зяюча діра в будинку і в серцях родин, які втратили рідних.

“Я вночі відправила йому відеопривітання, розуміла, що не хочу відволікати, дзвонити. Я потім вже побачила, що знімала якраз в той час, коли прилетіла ракета”, – каже Аліна, що просто хотіла привітати його з Днем народження.

Після перемоги жінки поїдуть в Миколаїв.

“Аліну дуже прошу, щоб вона мене поводила там, де він був – на тренування куди ходив, стрільбу. Хочу побути там, де він був”, – говорить Людмила Шибіста.

За матеріалами Суспільного.

09/19/2022

You cannot copy content of this page