fbpx

Кривий Ріг перейняв естафету з виготовлення буржуйок – «Треба обігріти наших бійців»

В Криворізькому науково-дослідному інституті підійшли до питання опалення для військових з усією серйозністю – самі розробили технологію виготовлення печей. Тепер п’ятеро співробітників інституту щодня працюють над виготовленням буржуйок.

“Спочатку ми рубаємо певного розміру метал. Потім з цього металу на вальцях робимо труби, а потім вже проводяться зварювальні роботи. На цих буржуйках ми ставимо ще пластини зверху, щоб бійці могли їжу гріти і сушити своє взуття”, – розповів завідувач виробничо-експлуатаційного відділу інституту Сергій Борисенко.

Сергій каже, що військові виробами задоволені, тому тепер модифікують їх в залежності від об’єму та матеріалу для опалення – дрова чи вугілля. З матеріалами допомагають волонтери, а обладнання використовують те, , яке є в інституті.

“Зараз є потреба армії у пічках, тому ми освоїли технологію виготовлення цих печей і наші співробітники після роботи залишаються в інституті і виконують завдання від наших Збройних сил. Наразі ми підготували більше ніж двадцять пічок і передали їх на фронт. Процес роботи триває, волонтери нас забезпечують матеріалами”, – каже директор інституту Вадим Щокін.

Криворожани виготовляють буржуйки вже два місяці, протягом тижня тут виготовляють п’ять печей.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page