fbpx

“Люди вилазять на паркан, щоб сфотографувати” – на Вінничині чоловік “вишив” будинок пластиковими кришечками. Фантастика!

Мешканець Літина з камінців, кришечок та плитки “вишиває” своє подвір’я, пише Vlasno.

Всі стіни хати Миколи Демкова “вишиті” квітами з кришечок від пластикових пляшок, різнокольорових камінчиків, шматочків скла та інших матеріалів.

Зараз чоловік на пенсії, раніше працював станційним електромонтером. Проте будівництво вважає своїм покликанням.

‒ Колись я навчався в Донецьку на плиточника-лицювальника. Все, що роблю зараз, прийшло якось само собою, в голові з’явилося безліч ідей і я взявся до справи, ‒ зауважує Микола Демков.

Журналісту Vlasno.info пан Микола відкрив секрет “вишивки” стін кришечками від пластикових пляшок.

‒ Насправді, все просто: на ринку купую схему для вишивання. І квадратики на схемі порівнюю з кришечками. Я знаю приблизний розмір кришечки і зіставляю його з розміром квадратика. Розраховую площу, підбираю кольори і клею кришки на стіни за допомогою клею для плитки, ‒ ділиться Микола Іванович.

Різноманітні квіточки, пелюсточки й листочки чоловік вирізає сам з відходів будівельної плитки. Бо каже, що всі знайомі після ремонту, цілу плитку, чи відходи, аби не викидати, привозять йому, бо знають, що Микола Іванович зробить з них красу.

‒ Камінчиків у мене є, яких душа забажає: різні за розміром, формою та відтінками. Деякі камінці назбирав у кар’єрі, то їздили автомобілем у Карпати, то звідти мішечок привіз. А це, нещодавно, на вулиці робили дорогу і висипали щебеню, то я взяв відерце та й назбирав найкращих, ‒ розповідає Микола Демков.

Чоловік зізнається, що попри всю цю красу, зроблену власноруч, ‒ в планах має ще безліч ідей для втілення.

В мене ще стільки планів, просто часу не вистачає. На стіни хати ще хочу повирізати скельця, щоб гарно переливалося. Окремо, на подвір’ї, я зробив лісовий куточок. Яку квітку в лісі побачу, ‒ відразу пересаджую собі. Усе тут суто лісове, вже на осінь, я досаджую чорнобривцями, ‒ пан Микола показує квітник.

В Миколи Івановича вже є, навіть, свої авторські техніки облицювання стін щебенем, плиткою, пластиком та іншими матеріалами, що завалялися в господарстві.

Окрім “вишитих” будівель, на подвір’ї пана Миколи є ще й різноманітні горщики, оформлені підручними матеріалами, саморобні лелеки та вітряк. Росте безліч трав та квітів.

Сусіди Миколи Івановича розповіли, що окрім будівництва, чоловік має хист до столярства, знається у травах, розуміється у техніці, а зимою моржує. ‏

Читайте також: Відео з українською бабусею на гіроскутері “підipвало” Мережу

‒ Він не лише собі робить усілякі прикраси для хазяйства, але й людям у селі. Такої хати, як у дядька Миколи нема не те що в Літині, але й, мабуть, на всій Вінниччині, ‒ розповідає сусід Іван Васильович.

Фото Віти Омельчук

You cannot copy content of this page