fbpx

Метеоролог розповіла, якою буде синоптична ситуація в Україні зимою 2020 року

В Україні прийдешня зима 2020 року буде в основному теплою і з більш плюсовою температурою, ніж у попередні роки.

Про це для “УНН” розповіла завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

“Зима в цьому році буде такою ж теплою, як і попередні зими. Ці тенденції, які у нас були вже протягом останніх п’яти років, вони і зберігаються. Можливі різкі зміни температури, можливі короткочасні пониження температури повітря до -10 і навіть -20, але вони будуть короткочасними. В цілому ж переважатиме тепла зимова погода”, – розповіла експертка.

Метеорологиня підкреслила, що перші дев’ять місяців цього року дали зрозуміти, що майбутня зима буде теплою. Всьому причиною – значне прогрівання океанів: в північній частині Атлантичного і Тихого океанів, а також Середземного моря.

“В океані накопичена дуже велика теплова енергія і вона, як грубка, яка буде підігрівати атмосферу протягом зими, і, нарешті ці теплі вологі повітряні маси будуть приходити в Європу і в Україну і будуть сприяти тому, що температура повітря в цілому буде вище на 1-2 градуси, ніж на початку цього століття”, – додала Балабух.

Синоптикиня пояснила, що різкі коливання температури будуть виникати через арктичні повітряні маси, що будуть рухатися далі на Південь і частіше приносити різке похолодання. У той же час на Півночі будуть поширюватися теплі повітряні маси.

You cannot copy content of this page