fbpx

На Ніжинщині люди вишикувалися у живий коридор, протяжністю понад 15 кілометрів, щоб провести у останню путь льотчика-штурмовика Вадима Благовісного

Вадим Благовісний загинyв 7 вересня, під час виконання бойового завдання.

На Ніжинщині люди вишикувалися у живий коридор, протяжністю понад 15 кілометрів, щоб провести у останню путь льотчика-штурмовика майора Вадима Благовісного. Дорога перед домовиною Героя була встелена квітами. Поховали захисника у рідному селі Синдаревське.

Не дивлячись ані на дощ, ані на вітер люди живим ланцюжком йшли до траси з оберемками квітів, щоб віддати шану Герою України.

Батько розповів журналістам, що Вадим змалку марив небом, згодом втілив свою мрію в життя – вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил, а з 2018 служив у Миколаєві.

Вадиму було лише 26, а 14 вересня мало б виповнитися 27 років.

З неймовірною теплотою про Вадима відгукується його кума Тетяна Середюк, яка й сама втратила чоловіка на війні:

“Вадим був однією з найсвітліших, найпрекрасніших, найдобріших, найсміливіших людей взагалі в моєму житті. Кожен його знає, мабуть, як ясне сонечко в нашому житті, бо він завжди посміхався”.

Батько Вадима також розповів і про останню телефонну розмову з сином:.

“Кажу: “Синочок, як твої справи?” А він каже: “Слава богу, потихеньку”. І на ранок ще дочка переписувалася з ним, він відповів, а о п’ятнадцятій з чимось він уже не відповідав”.

Після 17-ї години зателефонував командир бригади й повідомив, що Вадима більше немає. За інформацією командування 299 бригади тактичної авіації, де служив Вадим Благовісний, з початку широкомасштабної війни і до 7 вересня він здійснив 95 бойових вильотів, знищив 100 одиниць броньованої техніки, понад 80 автотранспортних засобів. Неодноразово здійснював вивід літаків з-під авіаційних та ракетних ударів ворога. Рідним про війну не розповідав, пише Суспільне.

За значні досягнення у боротьбі з ворогом льотчика Вадима Благовісного нагороджено орденом Богдана Хмельницького III та II ступенів та подано на нагородження званням Герой України посмертно.

Фото: колаж зі світлин. Взято із сюжету Суспільне.

09/14/2022

You cannot copy content of this page