fbpx

Подоляк розповів, що означає контрнаступ в розумінні України

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у ефірі ТСН заявив, що ЗСУ вестимуть наступ по всій лінії фронту, під особливим прицілом буде складська інфраструктура загарбників. Тому окупантам буде “спекотно” не тільки на півдні, а й на інших ділянках фронту.

За його словами, контрнаступ в українському розумінні – це абсолютно інший тип війни, ніж веде Росія.

“Спека починається по всій лінії фронту. На півдні просто збільшилася кількість високоточних обстрілів логістично-тилової інфраструктури російської армії”, – зауважив він.

“Контрнаступ в українському розумінні – це трішки інший тип війни, який ми ведемо, це сучасний тип війни. Це Росія веде такий класичний радянський тип війни – коли зібрали певну кількість живої сили, декілька тисяч, і пішли на окремому напрямку для того, щоб забрати пів кілометра території. І скільки людей втратять – для них немає жодної різниці”, – пояснив Подоляк.

Михайло Подоляк зазначив, що Україна ніколи не піде на такий тип війни, а також охарактеризував контрнаступ по-українськи.

“Ми активно задіюємо ці славетні вже HIMARS і не тільки HIMARS, а всі системи MLRS для того, щоб руйнувати тилове забезпечення (ворога – ред.). Просто кількість накопичених керованих снарядів, реактивних снарядів у нас збільшується потрошки, тому що незважаючи ні на що, всі ці публікації, що партнери нам не хочуть допомагати, вони нам інтенсивно допомагають. Просто ви маєте розуміти, що кількість зброї накопиченої Росією, це взагалі про щось неймовірне і стільки зброї не було в жодної країни світи і навіть у Євросоюзі в цілому. По трошку ми це вирівнюємо. Так ось, ми інтенсивно руйнуємо всю цю складську інфраструктуру – склади першого, другого, третього рівнів, паливні бази, оперативно-тактичні штаби. І таким чином ми знекровлюємо військові угруповання РФ і поступово відтісняємо їх зі своєї території. Саме таким буде контрнаступ”, – зазначив Подоляк

“Хочу зауважити, що – не тільки на півдні. Сьогодні і на Мелітопольському напрямку це йде, і на Харківському напрямку. І особливо йде активна оборона на Донецько-Луганському напрямку. Для чого ми робимо цю тактику тисячі порізів для російської армії? Тому що вони мають панічно пересувати свої резерви по всій лінії фронту, по всіх 1300 кілометрах. Хай думають, де Україна буде атакувати саме сьогодні. Ми будемо наступати по всьому фронту. Будемо атакувати всю складську інфраструктуру по всій лінії фронту”, – наголосив Ррадник керівника ОП.

Фото: скрін з відео.

09/02/2022

You cannot copy content of this page