fbpx

Полтавчанин завдав збитків екології країни на майже 100 млн. грн.

Слідчі полтавської поліції підозрюють місцевого землевласника у спричиненні державі та екології збитків на суму майже 100 мільйонів гривень, – повідомляє поліція Полтавської області на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Слідчими встановлено, що власник 10 земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів однієї з територіальних громад Полтавського району, незаконно заволодів ґрунтовим покривом земель, спричинивши довкіллю матеріальну шкоду на суму понад пів мільйона гривень. Окрім того, зібрано докази його причетності до самовільного видобутку корисних копалин, без спеціального дозволу. Згідно з висновками судових експертиз, порушивши встановлені правила використання надр, землевласник завдав державі збитків на понад 99,5 мільйона гривень”, – розповів заступник начальника поліції Полтавської області Сергій Рекун.

Наприкінці травня слідчим підрозділом відділу № 3 (Карлівка) Полтавського райуправління поліції, за процесуального керівництва Чутівського відділу Диканської окружної прокуратури фігурантові повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу, – повідомили в поліції.

Фото: Укрінформ.

06/03/2022

You cannot copy content of this page