fbpx

Раз обрізав – в три рази більше зібрав! Хочу розповісти про один цікавий спосіб вирощування помідорів, яким користуюся третій рік і результати тішать

Хочу розповісти про один цікавий спосіб вирощування томатів, яким користуюся, третій рік і результати дуже тішать. Вичитав тут в одній садівничій книзі і вирішив спробувати сам. Не знаю наскільки це правильно, але метод працює.

Розсаду я починаю вирощувати не в середині березня, як прийнято, а на місяць раніше – в середині лютого. Скажете, що вона в цьому випадку буде переростком?

А ось тут-то і є головний секрет: як тільки рослини стануть вже відносно великими, я їх ножицями вкорочують так, щоб на них знизу залишалося по три листочка. Тоді в їх пазухах з’являться пасинки, які я вирощую (виходить, що в три стебла) до самого моменту висадки в грунт.

Ось і виходить, що помідори в теплиці у мене виявляються вже з великою кількістю суцвіть, які і починають плодоносити відразу на тих самих трьох стеблах (тоді як на «звичайних», необрізаних кущах всього по одному суцвіттю до цього часу буває).

Читайте також: Щоб помідори були крупними та дозрівали швидко: мої 10 заповідей вирощування томатів

І плодів на них завжди більше, і за розміром вони більші. Словом, висновок такий: з кожного куща при такій методиці можна отримати урожай в три рази більший, ніж раніше. У наших широтах це важливо, та як помідори дозрівають до середини серпня і в цей час вже випадають холодні роси.

Збирати весь урожай доводиться майже відразу і зрілі і не зрілі помідори. Пристигаючі помідори потім вже в тазах в теплому приміщенні. Такий спосіб збору дозволяє контролювати дозрівання, уникнути гниття на корені і розподілити переробку помідорів в томатні соки, маринування, консервацію та інші продукти на зиму.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page