fbpx

Село згуртувалося та провело для дітей-переселенців воду в будинок

Леонід і Лідія Ковалі колись з нетерпінням чекали приїзду онуків, а тепер, через повномасштабне вторгнення, вони стали їх єдиними опікунами. Проте, їхня хата не була підключена до водогону, адже скільки стареньким треба – і криниця виручить. Аж ось приїхали онуки і це вже стало проблемою для стареньких – води наносити та нагріти.

На допомогу прийшли мешканці села Глинськ на Вінниччині: згуртувалася і провели в хату воду. Односельці розподілили між собою обов’язки – хтось купував труби, хтось копав траншеї, проводив воду – все безкоштовно.

“Наші підприємці допомогли побудувати водогін і провести в хату воду. Монтажні роботи, матеріали і також траншею водогону зробили безкоштовно”, — розповідає в.о. старости Глинська Олег Боримський.

Леонід Коваль хвалиться, що є і гаряча вода – то він вже за власний кошт купив бойлер.

“Канаву прокопали 100 метрів. Труби дали. Сам би я нічого не зробив. У хаті уже є вода: і гаряча, і холодна. Бойлер поставив”, — говорить дідусь.

Леонід каже, що онуки Анна і Влад переїхали з Василькова. Їхньої мами, дочки пана Леоніда, не стало через важку хворобу, а тато пішов боронити Україну.

Дідусь каже, що й сам би пішов помагати зятеві, щоб пришвидшити перемогу.

– Пішов би, а що?, – каже. – Але вже 74 роки, то вже, знаєте, не то.

У липні до двійки онуків приїхала й третя – 12-річна Ліза, яка з радістю допомагає 4-класнику Владу з уроками. Анна, старша онука, працює у Вінниці і також допомагає рідним.

Всі вони чекають на повернення тата з фронту.

Фото: колаж.

09/21/2022

You cannot copy content of this page