fbpx

Швеї-волонтерики у вінницькому ательє шиють військову амуніцію для захисників

Вже пів року вінницьке ательє пані Наталії Мосенз працює для потреб військових. Наталія каже, що за цей час відшили та передали волонтерам понад тисячу балаклав, стільки ж розгрузок, плитоносок, аптечок, та наколінників.

“У нас три робочих місця, на одному я працюю як ательє, два щоденно віддають під пошив для військових, і сама працюю з такими речами. У нас постійно відшиваються, ми чергуємо, який є запит”, — каже Наталя Мосенз Суспільному.

Зараз волонтери привезли пані Наталії тканину на теплі балаклави та термобілизну, тому жінки вже кроять та шиють.

“Уже тиждень ми їх шиємо, зараз із мікрофлісу тепленькі, щоб хлопцям було тепло, уже покроїли підштаники теплі для хлопців і будемо відшивати”, — розповідає Наталя.

Шиють в ательє і медичні ноші. Їх шиють дві волонтерки-швачки, які працюють безкоштовно: стропи на тканину нашиває вінничанка Наталя, а ручки пришиває донеччанка Ірина, син якої зараз захищає нас на фронті. Жінка каже, що раніше приходила плести сітки, а потім дізналася, що й тут потрібні руки, а вона ж професійна швачка.

«Кожен зараз має допомогти. Перемога буде спільною. Я думаю, що багато таких людей. Я приїхала сюди, була в «Квадраті» плела сітки. Потім дізналася, що тут шиють, а я швачка. То я сюди прийшла і працюю тут з травня.

За день ці три жінки відшивають 10 медичних нош та 20 балаклав. Готову амуніцію передають волонтерам, які і везуть все це військовим.

Фото: колаж.

09/20/2022

You cannot copy content of this page