fbpx

Скільки коштує відпустка на Азовському морі у 2019

Відпустка на Азовському морі.

Поки Туреччина втрачає популярність серед українських туристів, українці все більше цікавляться відпочинком на узбережжі Азовського моря, пише “Сегодня”.

Білосарайську косу в Донецькій області деякі сміливо називають раєм. Від будь-якого пансіонату до води тут всього 100 метрів. Щороку на косу приїжджають десятки тисяч туристів.

Відпустка на Азовському морі

Білосарайська коса – це піщана територія, площа якої навряд чи перевищує чотири квадратних кілометри. Біля моря всюди розташовані пансіонати, готелі і кімнати для туристів класом від “економ” до “люкси”.

Середня вартість відпочинку в цьому році, за підрахунками орендодавців, збільшилася на 10%. Ціна залежить від місця розташування і стану житла – чим новіше і ближче до моря, тим дорожче.

Адміністратор пансіонату Олена Кулакова показує журналістам видання один з найдешевших номерів на косі – всього за 80 гривень з людини в добу. Кондиціонера тут немає, а душ і туалет розташовані на вулиці. Є парковка і гриль-зона. До моря – 300 метрів.

“В номері є телевізор, ліжка, постільна білизна, холодильник, газова плита. Тобто кухня індивідуальна у нас. У кожному номері окремо”, – розповідає Олена.

Читайте також: Минулого літа на морі у мене почалося зaгостpeння виpaзки, і було вже не до відпочинку. А цей peцепт вилiкyвaв – вже рік без скарг!

Тетяна Скалецька відпочиває в цьому пансіонаті з сім’єю. На прохання видання вона підрахували – за тиждень відпочинку на чотирьох дорослих і трьох дітей виходить 10 тисяч гривень. Каже, що це “економ-режим”, але умовами в цілому задоволені.

“Ми тут вже не перший рік відпочиваємо. Все відмінно. Добре. І для маленьких діток добре. Головне, що вода є тепла ввечері”, – говорить Тетяна.

Є варіанти і дорожче. Наприклад, готель на березі пропонує і проживання, і харчування. Трапези тричі на день обійдуться в 500 гривень з сім’ї за добу. Як розповідає адміністратор Світлана Ібрагімова, в розпал літнього сезону однокімнатний номер в готелі коштує 800-900 гривень на добу, двокімнатний – 1200 гривень.

Відпочинок класу “люкс” на Білосарайці коштуватиме вже під 1,5 тисячі гривень за добу. За такі гроші пропонують відпочинок на віллах, розташованих поряд із заповідною зоною. Номери – просторі, меню – індивідуальне. Для гостей працюють басейни, а море омиває територію відразу з двох боків.

“Є басейн і є лиман. На лимані ніколи немає ні шторму, ні хвиль. Або ти тут скупався, або у басейні. А коли спокійна погода – пішов на море. Прекрасно”, – ділиться враженнями відпочивальник Станіслав Мірленко.

Тобто 10 тисяч невеликій сім’ї навряд чи вистачить на 5 днів “люксового” відпочинку на косі. Але за ті ж гроші в режимі “економ” на курорті можна провести аж два тижні.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page