fbpx

“Співаю для тата та воїнів ЗСУ” – 10-річна дівчинка стала волонтеркою для цілого підрозділу

Євгенії Кащенко тільки 10, а вона вже мусить розуміти такі дорослі проблеми, як війна, тепловізори, теплий одяг, берці… Що немає коштів, але дуже треба… Дуже треба аби тато повернувся додому живим і неушкодженим.

В неділю Женя співала в Сумах в центрі міста. На плакатику її фото з татом, який від липня в ЗСУ, і фото з тепловізором, який вдалося придбати.

“Я хочу допомогти своєму татові, щоб він швидше приїхав додому, щоб ми побачилися. Я співаю, щоб допомогти. Йому потрібні речі, теплі. Всі необхідні речі”, – розповідає Євгенія.

Женя з мамою живуть в Бездрику і стали волонтерами для цілого підрозділу.

“Через те, що йому туди багато чого із речей не доходить і я просто сиділа вдома і кажу: “Жень, може поїдемо в Суми? Ти не переживай, я тебе підтримаю”. Вчили з нею пісні, репетирували вдома. Чоловік сказав, що у них там волонтерів зовсім не має. Хотілось якось допомогти”, – каже Юлія Медведєва, мама Євгенії.

Вони підібрали репертуар та почали виступати, кажуть, що за два виступи зібрали 8 тисяч гривень. Далі долучилися мешканці села, місцеві підприємці і сума виросла до 140 тисяч. На ці кошти й придбали тепловізор, рації, черевики, аптечку.

Проте, потреби є кожного дня, тому дівчинка готова й далі працювати для того аби всі вони вернулися додому з Перемогою.

“Щоб у них була підтримка, щоб був гарний настій, не сумували”, – бажає Женя військовим.

За матеріалами Суспільного.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page