fbpx

Світ облетіла світлина двох українських матерів Наталії та Анни, які плачуть, обіймаючись на кордоні

За останні дні тисячі українців змушені покинути свою країну, намагаючись уникнути війни. Майже всі жінки та діти. Деякі прибувають пішки до кордонів з Польщею, Угорщиною, Румунією, Словаччиною та Молдовою. Чоловіки ж повертаються в Україну.

Наталія Аблєєва готувалася самостійно перетнути кордон. Вона залишила двох своїх синів. Вони не можуть покинути Україну, тому що, як і всі молоді чоловіки, підлягають мобілізації.

Але на кордоні з Угорщиною вона зустрічає батька-українця з двома дітьми. Йому також заборонено перетинати кордон. Мама дітей їде з Італії, щоб забрати їх і вберегти від війни. Але батько не може вивезти дочку та сина з України. Тоді на допомогу приходить 58-річна Наталія.

“Їх батько просто віддав мені двох дітей і довірився мені, дав їхні паспорти, щоб перевести їх на інший бік”, – сказала вона.

Аблєєва перетинає кордон пішки з дітьми. Потім вони троє сидять на лавці біля прикордонного пункту, чекаючи приходу матері. Через кілька годин 33-річна Анна Семюк прибула на пункт пропуску за своїми дітьми.

Світ облетіла світлина двох українських матерів Наталії та Анни, які плачуть, обіймаючись на кордоні.

На кордоні з Угорщиною Анна Семюк, яка щойно забрала дітей і повезе їх до Італії, заспокоює, що все буде добре. При цьому вона сама плаче.

“Все, що я можу зараз сказати своїм дітям, це те, що все буде добре”, – сказав Семюк. «За один-два тижні ми поїдемо додому».

«Так важко покинути все»

Люди, які тікають від війни в Україні, прибувають до сусідніх з Україною європейських країн, Польщі, Угорщини, Румунії та Словаччини, на автомобілях, автобусах та потягах. Багато з них останні кілометри до кордону долають пішки.

Фото скріни з відео.

You cannot copy content of this page