fbpx

У 60 років на пенсію вийти зможуть не всі: стало відомо, як змінилися вимоги до трудового стажу

У 60 років на пенсію вийти зможуть не всі: стало відомо, як змінилися вимоги до трудового стажу.

В Україні в поточному році вийти на пенсію можуть лише ті, хто має 26 років стажу.

Ті, у кого стаж від 16 до 26 років можуть розраховувати на заслужений відпочинок лише в 63 роки. Ті ж, у кого стаж всього 15 років, не можуть вийти на пенсію раніше 65 років, пише Факти.

На даний момент в Україні підвищуватимуть вікову «планку» трудового стажу щороку, до тих пір, поки на пенсію 60 років зможуть розраховувати «володарі» 35-річного стажу.

У Міністерстві соціальної політики підрахували, що з такими темпами в 2028 році на пенсію зможуть піти тільки половина 60-річних громадян України. Другій половині доведеться працювати довше.

У зв’язку з цим, українцям варто турбуватися питаннями пенсії заздалегідь. Таким чином, навіть кілька років без офіційного оформлення можуть стати причиною, що пенсію почнуть виплачувати пізніше 60 років.

Як відомо, черговий автоматичний перерахунок пенсії пройде в Україні 1 березня 2020 року. Таким чином, в наступному році прожитковий мінімум становитиме 2189 гривень, а мінімальні пенсії зростуть з 1669 до 1889 грн. В уряді зазначають, що «показник середньої заробітної плати буде збільшуватися на 50% зростання середньої заробітної плати по країні” плюс “50% інфляції».

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page