fbpx

У мережі з’явився новий запис, як військові з крейсера “Москва” пропонували здатися прикордонникам з острова Зміїний

У мережі з’явився новий запис, на якому з тоді ще неушкодженого крейсера “Москва” росіяни пропонують здатися захисникам острова Зміїний. Військові РФ намагалися спокусити українських прикордонників квартирами, гарною зарплатнею та гідною пенсією.

Аудіо опублікував журналіст Андрій Цаплієнко. “Вперше публікуюються заклики з тоді ще цілого крейсера Москва, які почули прикордонники острова Зміїний, перед тим, як відповісти легендарною фразою. Росіяни пропонують здатися, отримати квартири, гарну зарплатню і пенсію. Відповідь відчайдушного прикордонника окупантам тепер знає весь світ”, – написав Цаплієнко.

Запис розпочинається з апеляцій загарбників до “совісті” українських воїнів, які захищають рідну землю.

“…а совість чиста. У вас є всі шанси на нормальне чесне життя без участі у черговій війні в інтересах заокеанських господарів. Якщо ви відмовитеся від участі у війні та оберете правильну сторону – у вас буде можливість гідно продовжити влаштувати своє життя на “гражданці” чи продовжити службу у збройних силах РФ”, – каже окупант, звертаючись до українських воїнів.

У разі зради України і переходу на службу до окупантів російські військові обіцяють українським прикордонникам “золоті гори”.

“З перспективою кар’єрного зростання, стабільною зарплатнею, вирішити житлові проблеми, отримати хорошу військову пенсію у старості, жити у єдиній великій країні. Ухваліть вірне рішення, залиштеся живими. І живіть правильно. Для цього достатньо лише повідомити на 16 каналі про свою згоду, підняти білий прапор – і діяти відповідно до подальших наших вказівок”, – зазначив російський переговірник.

Окупанти також вимагали від українців “розрядити зброю” та “припинити зв’язок зі своїм командуванням.

На всі пропозиції та ультиматуми, як знає вже весь світ, українські прикордонники відправили окупантів у відомому напрямку.

 

You cannot copy content of this page