fbpx

Україна та Польща планують створити спільне підприємство для виробництва зброї

Україна та Польща мають намір створити спільне підприємство для виробництва військової техніки та озброєння, – пише «Урядовий портал» за підсумками зустрічі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та голови Ради міністрів Польщі Матеуша Моравецького, яка відбулася 1 червня.

Повідомляється, що Україна та Польща підписали меморандум про створення комісії, яка підготує підходи щодо створення спільного підприємства з виготовлення зброї та військової техніки.

Як відзначив Денис Шмигаль, ця комісія підготує рекомендації щодо формату створення Українсько-польського спільного оборонного підприємства.

«Це виведе нашу оборонну та військову співпрацю на новий рівень і дозволить створювати сучасні види оборонної зброї», — наголосив Прем’єр-міністр України.

Учора стало відомо, що Україна підписала угоду на придбання близько 60 одиниць польських 155-мм самохідних артилерійських установок KRAB.

САУ вироблятимуться на заводі Huta Stalowa Wola, який є частиною холдингу Polska Grupa Zbrojeniowa.

Постачання будуть здійснюватися в найближчі кілька місяців, нині виробнича потужність HSW становить 20-30 одиниць на рік. Вартість угоди складає близько 3 мільярдів злотих, Україна перший експортний замовник цього типу зброї.

Раніше ми повідомляли, що Україна отримає з Польщі самохідні артилерійські установки KRAB. Мова йде про три батареї – 18 одиниць САУ калібру 155 мм. Польська армія вже підготувала 100 українських військовослужбовців для експлуатації цієї зброї.

При виробництві САУ використовується ліцензійна башта від британської гаубиці AS90. Довжина ствола – 52 калібри. А в якості шасі обрано південнокорейську платформу від САУ K9 Thunder.

Заявлено, що ефективна дальність вогню становить 30 кілометрів, а максимальна – 40 кілометрів, пише Мілітарний.

Фото: mil.in.ua.

06/02/2022

You cannot copy content of this page