fbpx

Україна цієї зими буде розраховувати на власне вугілля – Міненерго

«Україна цього опалювального сезону буде розраховувати на вугілля власного видобутку», – таку заяву озвучило міністерство енергетики з посиланням на інформацію голови відомства Германа Галущенка.

“Накопичення вугілля – це одне з пріоритетних завдань для проходження ОЗП. Є затверджений план, який передбачає не менше 2,5 млн тонн вугілля на початок опалювального сезон”, – цитує пресслужба міністра.

Він додав, що минулого тижня було ухвалено механізм покладання спецобов’язків, який передбачає залучення коштів НЕК “Укренерго” для постачання вугільної продукції.

“Необхідно налагодити видобуток і логістику перевезення вугілля. Цього опалювального сезону ми першочергово будемо орієнтуватися на вугілля українського видобутку. Тому зараз від наших гірників потрібна максимальна віддача, адже ми маємо підготувати запаси вугілля, виходячи із найгіршого воєнного сценарію”, – наголосив Галущенко.

За даними видання УНІАН, Україна в 2021 році збільшила валютні витрати на імпорт кам’яного вугілля та антрациту, у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, на 46,7% – до $2,48 мільярда.

Вугілля найбільше імпортували з Росії – 62%, далі з США – 20%, з Казахстану 10,2%.

У червні цього року повідомлялося, що Україна планує збільшити внутрішні запаси енергетичного вугілля з 2 млн тонн до 3 млн тонн перед зимою.

Фото: ua-energy.org.

08/02/2022

You cannot copy content of this page