fbpx

В один прекрасний день наша мама-теща вирішила, що їй потрібен кухонний гарнітур. Можливо це було якось пов’язано з розташуванням зірок, а можливо з переїздом до нової оселі, але захотілося. А якщо їй захотілося, то воно буде скоро стояти і всім говорити: – Вітаю

У виборі меблів я не брав участі, я був присутній при оформленні замовлення. Наша мама, прочитавши специфікацію і поставивши лійку на землю, уточнила:

– Я правильно розумію, що фурнітура буде марки А, фасади Б, матеріал С, а термін Ч? І все це буде за всього лише стільки грошей?

– Правильно! – радісно вигукнув представник підпільного меблевого цеху, передчуваючи грошові надходження від угоди, що щойно відбулася з населенням, і теж підписав договір.

У день ікс, як і очікувалося, гарнітура не було. Мама подзвонили в цех, почули про дивовижні обставини і пішли з лійкою в теплицю. Більше про себе вона не нагадувала. Коли про себе нагадали цеховики, мене в ролі мовчазного таксиста взяли на прийом меблів.

Ви бачили, як танк переїжджає гармати, машини та іншу дрібноту? Ось з таким же спокоєм вона повідомила, що все представлене тут не відповідає специфікації і тицьнула в договір. Менеджер плакав, робочі мовчали, а директор спробував з’ясувати:

– А Ви знаєте, скільки б коштували меблі з такою фурнітурою?

– Звісно, – відповіли мама, – Саме з цієї причини я підписала договір, тому що у вас ціна відсотків на 30 нижча за ринкову. Ну, це сентименти, я чекаю меблі.

Привезли меблі, привіз їх недосвідчений начальник цеху особисто. Закінчивши монтаж, він спробував зробити комплімент пані з лійкою, повідомивши, що вона дуже рідкісний замовник, і не влаштовувала шум через порушення термінів. І він це дуже цінує. І ось тут на нього чекав ще один удар. Йому віддали рівно половину суми, тицьнувши в пункт договору про штрафні санкції за прострочення, і повідомили, що шум це не той метод, яким домагаються дотримання термінів.

Комерційний директор меблевої фабрики радянського періоду з лійкою в городі, це я вам скажу сила. Багато хто розуміє, але вже потім.

Автор: Serhiy Serhiyovych Serʹohin.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page