fbpx

В Україні йдуть сильні грози, вітер та град: яким областям слід готуватися до негоди

21 і 22 травня в Україні очікується різке погіршення погодних умов. Так, у західних, центральних і частині південних областей пройдуть дощі і грози, можливі сильні пориви вітру, а температура повітря буде теплою +16+23 градусів. На решті території країни також дощитиме.

Через ускладнення погодних умов синоптики вже оголосили штормове попередження – І рівень небезпечності, жовтий, пише “24 канал“.

Сьогодні, 21 травня, на Правобережжі очікуються сильні грози та шквали вітру. На Закарпатті та в Карпатах пройдуть зливи.

22 травня на більшій частині території країни місцями грози, вдень на Лівобережжі подекуди град та шквали 15-20 метрів за секунду. На Закарпатті, в Приазов’ї, на Кіровоградщині, Дніпропетровщині та Полтавщині місцями значні дощі, – повідомили синоптики.

Зокрема негода накриє Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Чернівецьку, Тернопільську, Хмельницьку, Волинську, Рівненську, Житомирську, Київську, Вінницьку, Черкаську, Кіровоградську, Одеську та Миколаївську області.

Окрім того, через сильні дощі можливий підйом рівнів води у річках Прип’ять, Західний Буг, Прут, Сірет, Сян, Дністер і Тиса. Через це можливе часткове затоплення сільсько-господарських угiдь.

You cannot copy content of this page