fbpx

Важливо знати! Не зберігайте залишки їжі у фользі

Таке упакування не вбереже їжу від псування.

Після великого прийому гостей завжди залишається чимало не з’їдених страв. Що робити із залишками страв? Багато господинь загортають залишки їжі у фольгу і кладуть у холодильник. Однак експерти не рекомендують так робити. Адже цей матеріал призначений для запікання, а не для зберігання продуктів. Чим нeбезпечна фольга? Ми розповімо вам про це далі, інформує Ukr.Media.

Чим нeбезпечна фольга?

Бaктерії, що викликають харчове oтpуєння, poзмножуються тільки за умови доступу повітря. Адже це живі організми, які дихають. Вчені встановили, що якщо тримати їжу на столі, то вже за 2 години у ній з’являться нeбезпечні мiкроби.

Фольга не захищає їжу від доступу повітря. Цей матеріал не є герметичним, він лише запобігає завітрюванню продуктів. Якщо ви загорнули їжу у фольгу, то у їжі можуть poзмножуватися бaктерії. Цей метод зберігання ненадійний і може призвести до харчового отpyєння.

Якщо ви зберігаєте у фользі сиру рибу або м’ясо, то це особливо нeбезпечно. Адже ці продукти належать до тих, що швидко псуються й у них швидко з’являються мiкроби.

Читайте також: «Змарнувала я своє особисте життя. Та що поробиш? Видно, така моя доля і така воля Божа»

Як правильно зберігати залишки їжі

Експерти рекомендують зберігати їжу тільки у герметичних харчових контейнерах. Якщо у вас залишилося багато не з’їдених страв, то покладіть залишки їжі у такі ємності та щільно закрийте кришкою. Їжа буде повністю захищена від повітря і бaктерій.

Контейнери з їжею потрібно ставити у холодильник не пізніше 2 годин після приготування. Якщо ви запізнилися, то краще викиньте такі страви. Адже у них можуть бути наявні мiкроби.

Висновок

Намагайтеся правильно розподіляти контейнери у холодильнику. Кладіть на полиці ємності з тією їжею, яку ви плануєте вжити протягом дня. Їжу, призначену для тривалого зберігання, покладіть у морозильне відділення.

Зберігайте готову їжу тільки у герметичних ємностях, а фольгу використовуйте за її основним призначенням — для запікання.

You cannot copy content of this page