fbpx

«Він дуже хотів побачити перемогу», – пам’яті Рашада Оруджева

Рашад Оруджев був військовослужбовцем з 2011 року, пройшов АТО/ООС, не дочекався Перемоги в 2022. Батько військового Алігулу Оруджев каже, що син горів перемогою і мав багато планів на майбутнє.

“Іловайськ пройшов, вони були два брати тут, на розвідці… Він дуже хотів побачити перемогу, в нього було планів багато”, – каже він.

Вшанувати пам’ять Героя прийшла азербайджанська громада, а голова конгресу Азербайджанців України у Хмельницькій області Джейхун Гасимов сказав: “Рашад Оруджев загинув за Батьківщину, він не один, у нього рідний брат також військовий. І десятки азербайджанців, які являються громадянами України воюють там, на гарячих точках. І дуже багато наших земляків зараз там волонтерять. Ми захоплюємось такими героями, які захищають”.

Рашаду Оруджеву було 33, він був батьком трьом діткам. Побратими кажуть, що мають перед ним борг, який віддадуть його малечі: “В нас є собака, малінуа, яка розміновує, шукає. Вона жила так: моє ліжко, собака, і він. І одного ранку, вона з’їла його рюкзак. Кажу, куплю тобі новий. Ні, каже не треба. Приніс новий, поставив. На наступну ніч вона і його з’їла. Але я йому винен цуценя від цієї собаки. Бо він казав, що в нього є собака, але така старенька. Тому він казав: як війна закінчиться, візьму цуценя. Але війна для нього вже закінчилася, але в нього діти є, і для них буде цуценя”, – каже побратим.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page