fbpx

Він став на коліна перед юним співаком, бо на таких дітей треба рівнятися. Історія військового ЗСУ

Це відео довело мережу до сліз – перед юним чернігівським співаком Сергійком Морозом впав на коліна воїн – так він виразив вдячність дитині за підтримку ЗСУ.

Йому тільки 20 років, а він пройшов Маріуполь і втратив ногу. В 18 років чернігівський військовий з позивним «Буйвол» пішов боронити Україну, хоча мама була страшенно проти. А далі сказала, що толку її нервів, коли він і так піде, далі лише підтримувала.

Військовий звик до щоденних вибухів, бо їхній полк дислокувався в Маріуполі, проте звістка про початок широкомасштабного вторгнення застала його зненацька – проте було якесь дивне передчуття, яке й змусило його того ранку встати раніше за всіх і одягтися. Хлопець сидів в телефоні, коли йому написала подруга, що в країні війна. Хлопець взяв це за жарт, але в той же момент по базі прилетіло і до них прибіг командир з вимогою всім в підвал – базу обстрілюють.

Всі кинулися в підвал, сонні, неодягнені, вгорі звуки вибухів, тоді хлопець і розрядив обстановку: «Хлопці, так важко було зуби почистити?». Це зняло напругу і хлопці вже почали відповідати Буйволу та говорити між собою, телефонувати дружинам, рідним.

Далі військові повантажили всі речі і поїхали на свої позиції. Далі їх взяли в оточення, хлопця поранили і він вже прощався з життям і просив в мами пробачення, коли побратими евакуювали його на «Aзовсталь» та надали медичну допомогу.

– Цей хлопчик показав, що не важливо скільки тобі років, не важливо хто ти – ти можеш допомогти своїй країні. Я просто показав, що кожен солдат, який отримує гроші від волонтерки, захищає нашу країну – він може спуститися до його рівня, до його такого маленького зросту і все одно солдат буде виглядати сильним серед всіх оточуючих. Це дійсно сильний хлопчик – це цвіт нації. На таких дітей дорослим треба рівнятися.

Військовий не ображається на тих людей, які дозволяють собі гульки в час війни. Він каже, що вони для того й там аби мирні мешканці могли собі дозволити жити, працювати.

– Може цей хлопець задонатив армії 3 мільйони і завдяки йому 100 людей залишилися живі, бо їм привезли турнікети, їжу і спорядження, – каже він і додає, що те саме стосується розважальних закладів, бо це економіка країни і податки.

Військовий каже, що зараз не всі мають воювати, варто кожному робити все можливе аби не забувати, хто там за них бореться, наприклад, елементарними перепостами в «Інстаграмі»… «Буйвол» мріє, що скоро йому поставлять протез і він знову буде бігати.

– Не треба мене жаліти, у мене все супер – я така ж людина, як і всі. Навпаки, відчуваю гордість за цю ногу, відчуваю себе «брутальним робокопом», – сміється він.

Фото: колаж.

09/16/2022

You cannot copy content of this page