fbpx

Вінницькі школярі продавали квіти і купили зарядну станцію для ЗСУ

Вінницькі школярі 14-річний Іван та 9-річний Андрій вирішили допомогти ЗСУ і майже два місяці продавали квіти, щоб придбати мобільну зарядну станцію, про це розповіла мама хлопчиків Ольга Кваша Суспільному.

Ольга каже, що ідея у синів виникла наприкінці навчального року і вони залучили до неї інших дітей.

“Тоді назбирали близько 8 тисяч гривень. За ці гроші батьки відшили для захисників аптечки, які наповнили медикаментами. Мої хлопці вирішили продовжити цю справу й придбати щось одне, але вагоме. Запропонувала збирати гроші на зарядну підстанцію. Вони погодилися. Знайшла приблизну вартість. Кажу, що можна придбати дешевшу за 18 тисяч гривень, або дорожчу за 22 тисячі. Вирішили збирати на дорожчу”, — розповідає мама хлопчиків.

Квіти Іван та Андрій зрізали в себе – бабуся робила букеті, які вони продавали біля місцевого супермаркету. Ціни не називали – кожен платив як дозволяла совість.

“Зрізали усі квіти у себе на подвір’ї, мешкаємо в приватному будинку. Бабуся привозила букети, долучилися сусіди, знайомі. Фіксованої вартості не ставили принципово. Це була ідея хлопців, щоб кожен давав, скільки міг. Табличок не ставили. Діти самі інформували людей, що збирають гроші на підзарядний пристрій для ЗСУ. Пропонували долучалися до квіткової акції. Показували минулі досягнення, чеки, фото”, — говорить Ольга.

Вона каже, що дуже переживала за хлопчиків, адже люди були різні – дехто навіть лякав, що викличе поліцію.

“Загалом люди відносилися дуже адекватно. Звісно були й такі, що ставилися підозріло. Розпитували. Деякі лякали, що викличуть служби. Я хвилювалася, хотіла стати десь збоку. Але старший син сказав: “Ні. Мамо, не хвилюйся. Більше людей хороших”. Також приїжджали волонтери поспілкуватися, долучалися до акції.

Одного разу місцева волонтерка сфотографувала. Після того стало ще більше довіри, пішов прорив у продажі. Коли назбирали потрібну суму, замовила пристрій. Аж не віриться, що усе вийшло”, — каже Ольга.

Зарядний пристрій Іван та Андрій урочисто передали волонтерці Олені Варлан, яка доставить його військовим, які захищають Україну під Бахмутом на Донеччині. Дітям в подарунок дали українські прапори.

Фото: Суспільне.

08/22/2022

You cannot copy content of this page