fbpx

Воду звідси возили польським панночкам – в Україні є унікальне озеро краси. Де воно заховане і чим особливе

Біле озеро, дійсно – озеро молодості, без жодних жартів. Про воду можна складати вірші і співати оди. Озеро карстового походження з підвищеним вмістом гліцерину, що в перекладі на “людську мову” означає: дно піщане біле, водa м’яка і корисна. Стоїш по шию у воді і бачиш свій педикюр.

Для волосся справжній рай, як в рекламі шампуню, тільки шампунь не потрібен. Регулярні лабораторні дослідження показують, що в воді немає шкідливих бaктерій. А вміст гліцерину рекордний для українських озер – більше 6 міліграмів на літр. Про це пише ТСН.

За словами місцевих жителів, вода в озері настільки чиста, що видно дно навіть на глибині двох метрів.

При цьому до 1939 року вузькоколійкою, яка є найдовшою в Європі, польським панночкам в бочках доставляли білоозерну воду – для прийняття ванн краси.

Дорога до озера не дуже хороша. Як пише Лала Тарапакіна, під’їхати до Білого озера вийшло зі сторони села Рудка Володимирецького району Рівненської області.

При цьому Біле озеро – озеро молодості, тому що тут найвищий вміст гліцерину у воді, а вода м’яка навіть на дотик. Після купання не треба витиратися. Аксакали цього місця кажуть, що люди з найсильнішою формою eкземи їдуть щасливі і пружні.

При цьому площа Білого озера становить понад 450 га, максимальна глибина 26 метрів. Вздовж 50 метрів від берега глибина не вище коліна. Варто зазначити, що варіантів відпочити на Білому озері всього два.

Варіант 1. Монополіст Білого озера – рeaбілітаційно-оздopовчий комплекс для працівників Рівненської АЕС. З інфраструктури є їдальня. Будиночки двох типів: для пар (2-місні) та сімей (3-місні), прокат човнів і катамаранів, майданчик для волейболу, дитячі майданчики і головне – саме озеро.

Варіант 2. Через дорогу від в’їзду в РОК, за шлагбаумом сидить місцева мешканка. Вона всього за 20 гривень пустить вашу легкову машину до “Кемпінгу” – мальовничі місця для відпочинку з наметами.

Інфраструктури немає ніякої. Але там водиться риба в незчисленній кількості. Якщо вийде, то можна зловити навіть делікатесного вугра.

Як наголошується, Біле озеро просто створене для відпочинку саме з дітьми. Проте варто знати, що матеріально-технічна база застаріла років на 50: шафи виглядають старше наших бабусь. Інтер’єр дерев’яних будиночків покликаний зі скрипом виконати єдину функцію – пустити переночувати.

Читайте також: Сало корисніше, ніж оливкова олія: вчені довели, що бути “салоїдом” надзвичайно корисно

В їдальні – розчинна кава і дуже смачний чай.

Інтернету немає, але мобільний зв’язок всіх операторів працює відмінно.

Обов’язково діліться статтею з друзями!

You cannot copy content of this page