fbpx

Волонтери відремонтували хату 93-річній бабусі, яку розтрощила російська ракета вартістю 13 мільйонів доларів

Бабуся Марія зі Староушинської громади Кам’янець-Подільського району ще минулого року давала інтерв’ю та співала старовинних пісень і колядок для проекту “Територія”. Біля громади щороку проводили всеукраїнський фестиваль “Respublica”.

Проте, цьогоріч, до пані Марії «завітала» російська ракета за близько 13 млн. доларів та пошкодила у будинку дах. На величезне щастя, вона не вибухнула і бабуся пригадує, що просто переступила через неї та пішла до сусіда питати, що то за балон прилетів їй в хату.

Зовсім інші емоції були у соціальної працівниці, яка бачила той удар.

«Чую дуже гул. Я голову підіймаю доверху і сюди летить шматок. Я думала, що це ціла ракета, а це, виявляється, летів її шматок – двигун, який впав в сусіда в городі. В мене почали труситися руки, одразу був шок. Це ж я мала бути тут, разом з цією бабкою», – каже Світлана Сашуріна.

Почувши про біду бабусі, волонтери мистецького проєкту “БакотаХаб”, який реалізує громадська організація “Територія” вирішили допомогти. Сільська рада виділила гроші на матеріали, а волонтери все зробили.

“Ми знаємо пані Марію, адже минулого року брали в неї інтерв’ю для одного з наших мистецьких проєктів. Вона розповідала нам про минулі роки, співала стародавні колядки та пісні. Ми запам’ятали її, як добру та світлу людину, тому вирішили спільними зусиллями допомогти бабусі та відремонтувати її пошкоджений будинок до холодів. Староушицька громада придбала матеріали для ремонту, а ми зібрали команду волонтерів з Бакота Хаб та запросили майстра з проєкту Tolocar: Mobile Makerspaces in Ukraine, який приїхав до нас з цілою машиною інструментів для ремонту та координував робочий процес. Лише за один день нам вдалось відремонтувати пошкоджений дах та розібрати завалений сарай”, — розповів голова громадської організації “Територія” Андрій Зоін.

За матеріалами Суспільного.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page