fbpx

Вони мають за мету повернути бійців в обійми рідних – історія подружжя лікарів-захисників Свистів

Подружжя Андрій та Ольга Свисти й подумати не могли, що їхній виїзд до Бучі на чергові консультації обернуться битвою за життя своє та десятків цивільних людей.

Коли з Бучі вони вирватися не змогли, то попросили друзів прогледіти за їхніми дітьми. А далі почалася невпинна праця щодо порятунку українських цивільних та військових. Серед пацієнток була й Саша, яка зараз в США отримала біонічний протез та вчиться ним користуватися, а тоді вони робили все можливе аби вона вижила.

Обстріли були постійні і де оперували – там і спали, не знаючи що буде на ранок.

«Було наче на передовій, коли ти лягаєш спати, не знаючи, чи прокинешся», – згадують Свисти.

Їм пощастило – за два дні до захоплення лікарні, їм вдалося вивезти два автобуси з тяжкими пацієнтами – 19 людських життів було врятовано.

Подружжя й далі допомагає українцям, тепер у лавах ЗСУ. Їм віддякою стали звання Заслужених лікарів України та з рук президента відзнаку «Національна гордість».

«Ця нагорода – вона не лише для нас, вона – для кожного українського медика. Для кожного, хто рятує життя. Для кожного, хто має крила та закриває ними небо. Ми пишаємось, що ми українці, лікарі, медики ЗСУ. Наш фронт – здорова нація та повернення бійців додому в обійми рідних», – каже Ольга Свист.

За матеріалами Порадниця.

You cannot copy content of this page