fbpx

Я розумію, що цей куточок України змінив моє внутрішнє ставлення до життя. Змінив мене саму» – маріуполька розповіла про життя у Львові

Вимушена переселенка з Маріуполя з квітня проживає у Львові і вражена тим, що в одній країні культура виховання дітей так сильно відрізняється. «Львів’яни більш спокійні, врівноважені і виховані, виховання дітей тут абсолютно відрізняється», – каже вона.

Тут не можна почути якогось грубого окрику на дитину: «Ти що робиш, телепню?!», натомість кажуть: «Ти ж чемний хлопчик? Так не можна робити. Ти ж вже дорослий – не роби, будь ласка, так».

Особлива різниця в шкільному вихованні, каже жінка, дивно, що діти ходять в школу в тому, в чому їм зручно. Коли вони пішли знайомитися з класом на прибиранні, то вчителька, побачивши, що її син ліг на підлогу і миє парту, сказала: «Боже, Володю, ти такий кумедний. Давай я тобі ковдрочку підстелю, щоб тобі було не холодно, щоб тобі було зручно».

– Розумієте, вона їм імпонує, вона ними захоплюється! І це не один такий вчитель, я бачу тут всі вчителі такі, – каже вона.

А ще її захоплює, що львівську жінку середніх років важко назвати жінкою, бо вона – пані.

– Вони красиві, впевнені в собі, погляд яскравий! Вони нікуди не спішать, насолоджуються часом з близькими.

Також зауважила, що немає фейс-контролю біля під’їзду, бо літні люди ходять в парк грати шахмати чи шашки, вони малюють. Просто люди вийшли на вулицю робити свої справи.

– Я люблю своє місто, – каже маріуполька, – Мені подобається, як я там зростала, з ким я спілкувалася. Але проживши пів року тут, я розумію, що цей куточок України змінив моє внутрішнє ставлення до життя. Змінив мене саму.

Фото: скрін з відео.

10/12/2022

You cannot copy content of this page