fbpx

Я взяла її дружкою до себе на весілля і сама купила їй сукню та туфлі, бо вона не мала на них грошей

На своєму досвіді я зрозуміла, що подругам віри нема.

Мені пощастило з Русланом, але я тоді ще не розуміла цього і тому не цінувала. Ми почали зустрічатися ще в школі, він від мене був старшим на п’ять років і з забезпеченої родини.

Мої батьки не бачили в тому нічого поганого і після школи ми планували побратися. Але я вирішила все-таки отримати освіту. Хоч оцінки в мене були не дуже, але Руслан допоміг мені вступити – дав гроші. Далі він зняв мені гарну квартиру в місті і я поїхала вчитися.

Звичайно, що всі дівчата на потоці мені заздрили, але я хотіла аби вони просто нормально до мене ставилися, тому часто запрошувала їх до себе на квартиру, бувало, що вони мені телефонували аби я їх впустила переночувати, бо гуртожиток вже був закритий.

Вони мені в рота заглядали аби я дала їм поносити якусь свою сумочку чи взуття, та вони в житті такого не їли і не пили, якби я те все не замовляла з доставкою на квартиру.

Руслан мене в цьому не обмежував, бо сказав, що я маю сама нагулятися аби потім не жаліти, звичайно, що мови про хлопців не було.

І була у мене подруга, Ліля, дівчина з бідної родини, але мені здавалося, що вона єдина, хто мене по-справжньому цінує і поважає.

Ліля часто ночувала у мене, а згодом йшла в гуртожиток лиш тоді, коли приїздив Руслан. Я взяла її дружкою до себе на весілля і сама купила їй сукню та туфлі, бо вона не мала на них грошей.

Після весілля Руслан трохи побув в Україні, а потім знову поїхав на роботу. Я й не відчувала, що одружена, бо життя зовсім не змінилося – він оплачував мої сесії, моє життя, мій одяг і квартиру.

Ліля продовжувала зі мною жити і ми були просто нерозлучні, вона вдягалася в мій одяг і зі мною їла, я не питала у неї, коли вона мені віддасть гроші і не рахувала тих позик, які їй робила.

Вона була мені рідною людиною, ближчою за сестру.

На п’ятому курсі я зрозуміла, що при надії і Руслан вирішив, що досить йому стільки працювати і він хоче бути поруч зі мною, коли з’явиться дитинка.

Тоді й почалося.

Ліля почала на мене ображатися, що я їй не подруга, бо вигнала з квартири і ніякі мої пояснення просто не діяли.

– Ми стільки років жили разом, а тепер ти отак чиниш зі мною?

– Але він мій чоловік!

– І що? Квартира велика – ми всі там помістимося.

Руслан був категорично проти.

Звичайно, він був правий, але я тоді відчувала, що підводжу подругу. Деякий час я давала їй гроші аби вона знімала собі квартиру сама, але з кожним разом чоловік все більше і більше обмежував мене в грошах.

– На дитину треба дуже багато грошей. Ми маємо думати не лише про себе.

Скоро суцільні обмеження мене вводили в хандру – нікуди не можна, бо дитина, до подруг не можна, бо дитина, дорогі речі не можна, бо дитина…

Нічого не можна, бо дитина. При цьому, він з задоволенням бавився з Інночкою і вставав до неї серед ночі.

Того дня у мене був день народження – двадцять п’ять років – страшна дата. Я запросила Лілю і ми всі святкували в ресторані, а далі вона попросилася переночувати.

– Я сто років тебе не бачила, відколи був випускний. Давай наговоримося і напліскуємося!, – запропонувала вона.

Руслан неохоче, але погодився.

Ми радісно гомоніли на кухні і обмивали кістки всім, кого знали. Руслан декілька разів приходив і шикав на нас, бо дитина спить. Мені було дуже добре, добре біля Лілі, коли я знову студентка, а не мама, якій все не можна.

Зранку я прокинулася від головного болю на дивані в вітальні. Пішла заварити собі кави. А далі згадала, що Ліля десь має бути – і вона була з моїм чоловіком.

Я вчинила скандал, звісно…

– Це тобі урок, за який ти мені ще вдячна будеш – ти проміняла подругу на чоловіка, а вони завжди зраджують.

Відтоді стосунки з чоловіком у мене зіпсувалися. Хоч ми й живемо далі разом і скоро самі станемо дідусем і бабусею, але не думаю, що я чи він – щасливо прожили життя.

Фото Ярослава Романюка.

You cannot copy content of this page