fbpx

Як американець за 5 років вивчив українську та став популярним блогером Юрою з Коломиї

Популярний в соцмережах Instagram і TikTok студент-іноземець Джуда Окейчукву (або просто Юра з Коломиї, як його називають тутешні) вже 5 років проживає й навчається в Україні в Івано-Франківському національному медичному університеті. Хлопець родом з міста Лансінг, штат Мічіган у США. Обоє його батьків працюють в медичній сфері, мати – кардіохірург, батько – біохімік. Сам Джуда мріє лікувати дітей, і, аби досягнути цієї мети, йому довелося обирати університет. У нього є ще брат і дві сестри, одна ще вчиться в школі, а інша служить в армії США. Про це розповідає сайт Університету.

Як твердить студент, здобувати медичну освіту в Штатах неймовірно дорого: «У нас таке дороге навчання, що п’ять років навчання тут еквівалентні одному року навчання практично у будь-якому американському медичному університеті». У себе вдома він провчився лише рік і вирішив переїхати на навчання до України.

На його вибір також вплинула тітка, яка є випускницею франківського університету. Вона й порадила племіннику обрати Івано-Франківськ.

За 5 років проживання Джуда зміг оволодіти українською мовою та може вільно спілкуватися з людьми на вулиці. До цього його спонукало те, що в перший час, коли він приїхав в Україну, тут мало хто розумів англійську. Часом було важко купити навіть пляшку води. Крім того, хлопець любить спілкування, а для цього необхідно було знати мову, бо наша молодь теж не дуже знає англійську. Та й в навчанні це дає багато переваг.

А ще він вважає українську дуже романтичною і полюбляє співати пісні вітчизняних виконавців та гуртів. Найбільше йому до вподоби «Океан Ельзи». Окрім цього він грає на скрипці, альті, самостійно опанував гітару. І особливо він спілкується місцевою говіркою.

Він говорить, що давно закохався у нашу культуру. Адже в Америці практично немає поняття однієї культури. Населення США складається з мільйонів людей різної національності, які мають свої традиції. Однак однієї загальної «американської» національної ідентичності немає. Йому до вподоби українські традиції, звичай та кухня. Хлопець обожнює домашній борщ, але ненавидить холодець.

А ще він любить баскетбол. Завдяки цьому йому вдалось знайти в Україні чимало друзів. І, як запевняє Джуда, у нас вміють грати в баскетбол. Завдяки цьому американському виду спорту, який давно поширився у світі, хлопець відвідав чимало українських міст, де змагався з місцевими командами.

«Баскетбол – це важлива частина мене. Це гра, це культура, це музика. Це люди, з якими я граю. Я познайомився з багатьма крутими людьми тут завдяки баскетболу», – стверджує студент.

Під час карантину Джуда, як і всі студенти, перебуває вдома й майже весь вільний час присвячує навчанню, адже це його останній рік навчання в університеті. Займається спортом та підкорює Instagram. Зараз на його сторінку в Instagram підписано більше 175 тисяч користувачів соцмережі, а також майже 10 000 фоловерів TikTok. А все завдяки поєднанню екзотичної для України зовнішності, хорошого знання нашої мови та відмінному почуттю гумору. Майже щодня хлопець викладає на свої сторінці відео, де відповідає на запитання підписників, розповідає про себе та карантин та стереотипи. А також вчить всіх охочих доволі складних американських скоромовок.

Стосовно ж свого майбутнього, то Джуда планує завершити своє навчання в ІФНМУ і повернутися в Америку, аби підтвердити свої знання і, за можливості, стати педіатром або пластичним хірургом. І хоч хлопець мріє знайти роботу вдома, або в Англії, але запевняє, Україна назавжди залишиться у його серці, і він обов’язково приїжджатиме сюди. На жаль, як він говорить, зарплати українських медиків дуже низькі, що змушує його повернутись назад. До речі, як він говорить, “Юрою з Коломиї” його назвали друзі, тому що він дуже багато разів відвідував Коломию за останні роки.

Фото – Instagram.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page