fbpx

Як виглядали колишні перші леді України на інавгураціях екс-президентів(фото)

Як виглядали колишні перші леді України на інавгураціях: тисячолітні брошки і дорогі хутра, пише Clutch.

А в яких образах прийшли підтримати своїх чоловіків дружини попередніх президентів України?

Сьогодні, 20 травня, у Верховній Раді відбулася інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського.

Звичайно, зіркою головної політичної події став сам Володимир і його дружина. Сьогодні ця пара була в центрі уваги всієї України і всього світу.

Читайте також: Найкращі образи Марини Пoрошенко і Олени Зeленської у фото

В залі Верховної Ради, президента Зеленського підтримувала дружина, яка вперше вийшла на публіку в статусі першої леді.

Олена Зеленська

еред камерами папараці Олена Зеленська постала у білому костюмі від українського дизайнера Артема Климчука (ARTEMKLIMCHUK). Він складався з міді-спідниці та двобортного піджака на коротких рукавах, поверх якого був прикріплений трендовий кейп. У коментарі для Еlle Артем Климчук розповів, як саме створювався костюм для новообраної першої леді України.

П’ять перших леді України: Антоніна Кравчук, Людмила Кучма, Катерина Ющенко, Людмила Янукович, Марина Порошенко – все про образи дружин президентів на інавгурації.

Антоніна Кравчук

Дружина першого президента України Антоніна Кравчук не була публічною особою, тому рідко відвідувала світські заходи. Що стосується інавгурації, яка відбулася на початку грудня 1991 року, то, на жаль, не на одній фотографії з урочистої церемонії, першої леді помічено не було.

Людмила Кучма

Леонід Кучма приймав присягу у 1995 році, а потім 1999. Дружина другого президента України справляла враження вольової і впливової жінки, тому і одягалася завжди відповідно. Людмила Кучма віддавала перевагу практичним образам, як правило, це були ділові костюми і елегантні пальта. При цьому, могла дозволити собі хутра і дорогі прикраси.

Катерина Ющенко

Третій президент Віктор Ющенко присягав народу України у січні 2005 року. З його інавгурації зробили справжнє шоу — церемонію транслювали у прямому ефірі, коментуючи чи не кожен крок. Саме тоді і стався казус з його дружиною Катериною. Журналісти помітили на гpудях у першої леді, яка з’явилася в палаці Україна в велюровому костюмі, старовинну брошку, взяту з колекції музею. Прикрасі, яку було знайдено на території Херсонеса, було більше тисячі років.

Людмила Янукович

Жінка, яка по факту, і не була першою леді. Людмила практично ніде не з’являлася, а ті рідкісні випадки, коли вона виходила разом з чоловіком завжди супроводжувалися конфузами. Її стиль одягу так само був досить специфічним. Над Людмилою часто жартували журналісти і практично завжди критикували її дивне вбрання.

Марина Порошенко

У червні 2014 відбулася інавгурація п’ятого Президента України Петра Порошенка. Проте в цей день увага була прикута не тільки до нього, але і його дружини Марини і її вбрання, яке вона обрала для такої важливої події. В цей день перша леді віддала перевагу одягу українських дизайнерів.

Гардероб складався з денного і вечірнього образу: перший комплект, автором якого стала Вікторія Гресь, складався з шовкової сукні прямого крою і літнього тонкого пальто лавандового відтінку.

У другому вбранні Марина з’явилася на офіційному прийомі в Мистецькому Арсеналі. Над цією сукнею з найтоншої блакитної вовни та бавовни світло-жовтого відтінку працювала український дизайнер Лілія Пустовіт.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

You cannot copy content of this page