fbpx

«Якщо Бог дає стільки шансів на життя, цим потрібно скористатися» – військовий пройшов полон і подужав pак аби знову захищати Україну

Дмитро Скоморох надихає своїм прикладом справжнього громадянина України. Йому 49 років, а він вже пройшов через російський полон, важку хворобу та знову воює на передовій.

Його історія боротьби почалася в 2014 році, тоді звичайного вантажника і будівельника, співробітниця здала як члена «Правого сектору». Її чоловік був сепаpатистом, тому скоро після роботи Дмитра чекали п’ятеро бoйовиків.

“Після роботи, 4 липня 2014 року, мене чекали п’ятеро бoйовиків, — каже Дмитро. — Відвезли на свою базу, що на території покинутої військової частини, і тиждень змушували у чомусь зізнатися…”

Чоловіка шукала дружина, мама, сестра. Зверталися від поліції до бoйовиків-сепаpатистів, робили розголос серед друзів і так Дмитра кинули серед вулиці, де його знайшли рідні.

“Я підлікувався і пішов до військкомату — відчував, що мушу доєднатися до ЗСУ. Проте там глянули на мене, на мої тpавми — і відмовили, — згадує чоловік. — Тоді я вирішив, що разом із дружиною буду допомагати військовим чим зможу: кухонним приладдям, харчами, теплими речами…”

24 лютого Дмитро пішов в ТрО.

“У перші дні війни ми чергували на блокпостах, виявляли ворожих коригувальників, російських диверсантів, зрадників”, — розповідає боєць.

Він був у битві за переправу у районі Білогорівки і вже тоді чоловікові ставало погано.

“6 червня під час мінометного обстрілу я зазнав осколкового. На щастя, лікар урятував мені життя, — каже Дмитро. — Далі мене привезли в шпиталь у Дніпро. Там і діагностували oнко. Відтак скерували до Івано-Франківська, де зробили екстрену операцію. Я закінчив уже третій курс лікування. Дані комп’ютерної томографії хороші… Але протягом року потрібно проходити обстеження”.

Дмитрові є кого захищати: двоє діток (одна — рідна, друга — всиновлена) та дружина та рідні, тому він знову в строю в своєму підрозділі.

Каже: якщо Бог дає стільки шансів на життя, цим потрібно скористатися.

За матеріалами Експрес.

Фото: expres.online

10/12/2022

You cannot copy content of this page