fbpx

Юнак з СМА варить мило для військових

Сашко Мандренко хворіє з дитинства, але силі духу і патріотизму цього юнака вистачить для прикладу всім.

Сашкові 17 і він професійний шахіст та дистанційно навчається в КНУ за фахом “комп’ютерна математика”, куди вступив з максимальним балом ЗНО.

Така коротка характеристика зовсім не передає тої сили волі і віри в Перемогу, яка є в юнака – він виготовляє власне крафтове мило, а доходи від його реалізації перераховує на допомогу ЗСУ.

«Я дуже вражений і пишаюся знайомством з цим класним хлопцем! І переконаний в тому, що в майбутньому він стане світилом науки не лише в процвітаючій Україні, а й у всьому світі!», – пише волонтер Владлен Сергієнко на своїй сторінці у Фейсбук.

Волонтерська група «Мурахи» долучилася до просування цієї ідеї і закликає купити брусочки мила саме в Сашка. Хлопець не лише віддає 50% прибутку ЗСУ, а й віддає половину своєї стипендії на армію.

«Ну а я і всі “Мурахи” щиро вдячні родині Олександра Мандренка за відповідальність, патріотизм і сприяння ЗСУ! Термінал Starlink, подарований татом Сашка, буде солідною допомогою на фронті!», – пишуть волонтери.

Звичайно, за цим хлопчиком з великим серцем стоїть мама з великою вірою в перемогу.

«Боротьба попри все і всіх. Немає нічого неможливого і мій син буде жити. Я заборонила повторювати слова лікарів, думати і говорити. Втрачати час на те, що не приносить радості, безглуздо. СМАйликам почуття швидкоплинності часу дано від народження. Сьогодні ти з легкістю виконуєш якийсь рух, а вже за рік не можеш, забуваєш про це. Проста сходинка здається непереборною огорожею, а ще кілька місяців тому ти її навіть не помічав. У їхній хворобі все разюче наочно», – каже мама Наталія Мандренко.

І вони боролися, коли лікарі не давали й 40% шансів.

 «СМА – важка хвороба, що накладає багато обмежень, але якщо навчитися з ними справлятися – радості в житті може бути багато. Ми піднімалися в гори і плавали, каталися на тракторі і літали на парашуті, парилися в сільській лазні і бігали на Олімпійському, ганяли з величезною швидкістю на американських гірках, на картінгу, знімались в рекламах, здобували розряд по шахах, навчались вдома і сиділи подовгу з вудкою біля річки. Незважаючи на слабкі легені ми співаємо, нас запрошували на велику сцену співати разом з Романом Скорпіоном. Зламавши всі стереотипи Саша, який все життя навчався вдома сам без єдиного вчителя, здавши на відмінно ЗНО вступив до Київського Національного Університету ім. Т. Шевченка на бюджет на “Комп’ютерну математику”», – каже вона.

А ще Саша став першою дитиною, яка з допомогою друга пробігла марафон!

«Тільки Віра допомагає нам жити та радіти», – каже мама.

Фото: колаж.

09/30/2022

You cannot copy content of this page