fbpx

З роботи додому я йшла з важезними сумками і паралельно міркувала, що ж приготувати на вечерю. Руки просто обривалися. Я вирішила подзвонити чоловікові аби він мене зустрів. Але телефон Ореста був поза зоною

Тоді я набрала сина. Сказала:

– Олежику, скажи татові, нехай вийде мені назустріч. У мене важкі сумки.

– А тато не вдома, – каже Олег. – Він поїхав допомогти дядькові якісь речі перевезти.

Я безсило зітхнула. Я вже так втомилася від цього всього! Мабуть смішно скаржитися, але я втомилася від того, що чоловік без перерви всім допомагає. Нікому відмовити не може. А люди користуються цим.

Вічно когось треба підвезти, пересунути меблі, занести диван, допомогти з машиною. І подібних прикладів купа. Щоразу з’являється щось нове.

Я прийшла додому і почала готувати вечерю. Задзвонив телефон.

– Наталочко, – каже чоловік. – Вечеряйте без мене, у маминої сусідки, кран прорвало. Заїду зроблю.

– Оресте! – Розсердилася я. – Може годі вже? У маминої сусідки свої діти є. Вони що, не можуть допомогти рідній мамі?

– Ну, Наталю, не злися, – обережно сказав чоловік. – Я мушу допомогти! Адже вона мені сама подзвонила. Ти ж знаєш, що інакше я не можу.

Так, я давно вже про це знаю, але, якщо чесно, то мене ця ситуація просто вибішує. Хоча свого часу через готовність прийти на допомогу я й покохала свого чоловіка. Думала, що після весілля буду за ним, як у Бога за пазухою.

Але я помилялася!

Тільки згодом я зрозуміла, що Орест готовий допомогти всім, окрім своєї сім’ї. Нас він просто відснув на другий план. Ми ж свої, потерпімо.

Син у нас росте немов похвилинно. Ніби вчора одяг йому купувала, а вже сьогодні все мале. Ось і зараз запланувала Олегові речі на купити: шорти, футболки, взуття, ще деякі дрібниці.

– Оресте, мені треба грошей, літо на носі, – кажу чоловікові. – Ти не забув, що у п’ятницю після роботи ми домовилися їхати на закупи?

– Наталочко, лиш не гнівайся, – запобігливо почав чоловік. – Тут така справа. Пам’ятаєш мого однокласника Богдана. Ну от, він мені дзвонив і гроші у мене позичив. Йому дуже-дуже треба було. Він платіж у банку просрочив, сама розумієш наслідки.

– Ти що, насміхаєшся з мене? – я вже не добирала слів. – Ти гроші Богданові позичив, а наша дитина має в малому ходити?!

Між іншим, я цього Богдана не знаю і в очі не бачила. Дуже ймовірно, що й Орест після школи з ним майже не спілкувався.

Я вже, як могла, намагалася з цим боротися, а йому просто байдуже.

Наприклад, минулого літа син їздив відпочивати в дитячий табір. Це була його перша самостійна подорож. Так от, ні провести зі мною сина, ні зустріти чоловік не зміг. Спочатку він допомагав другу огорожу міняти, потім – із сусідом машину ремонтували. А дитина вже все давно розуміє. Вже навіть казав, що тато нас не любить.

І подібні ситуації супроводжують мене все наше подружнє життя, навіть більше, вони вже котяться на мене, як сніжна лавина. Мені обридло, що в хаті все на мені. Втомилася бути і за чоловіка, і за дружину. Дратує таке байдуже ставлення до мене і сина.

Я довго думала і вирішила, що єдине правильне рішення – розлучитися. Моєї зарплати та його аліментів на сина нам має вистачити на життя. Всі друзі та сусіди були вражена, навіть обурені, мовляв, як я можу кидати таку чудову людину.

А мені набридло чекати і сподіватися, коли Орест зверне на нас увагу і почне дбати про свою родину. Може, колись він пошкодує про те, що втратив нас, а може, навпаки, зрадіє, але мені вже байдуже, щиро кажу!

You cannot copy content of this page