fbpx

Заборона на польоти для SkyUp: позивачка виявилась фейковою, вона не подавала до суду

Баришівський суд, що знаходиться в Київській області, 24 травня прийняв рішення про призупинення ліцензії авіакомпанії SkyUp на перевезення пасажирів. Таким чином він задовільнив позов місцевої жительки Оксани Пасенко. Жінка заявляє заяви ніколи не писала так само, як і не була клієнткою цієї авіакомпанії, пише Канал 24.

Пасенко розповіла, що не підписувала позовну заяву і вже звернулася до поліції через використання її персональних даних у судовій документації. Про це жінка розповіла в коментарі журналістам програми “Схеми: корупція в деталях”, передає “Радіо Свобода”.

Причиною в ухвалі про заборону на виконання польотів вказані системні невиконання зобов’язань перед клієнтами, затримка рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіаційної безпеки. Оксана Писаренко каже, що не писала такої позовної заяви і ніколи не літала зі SkyUp.

Жінка розповіла також, що тимчасово не працює і відпочиває вдома. Вона вже звернулася до поліції із заявою через те, що її ім’я безпідставно використали у судовій документації.

Я позов написала, що я до суду не зверталась і не користувалась послугами авіакомпанії,
– заявила Пасенко.

Звернення жінки вже зареєстрували у Баришівському відділенні поліції Переяслав-Хмельницького відділу ГУНП в Київській області.

Зазначимо, що попри ухвалу суду SkyUp Airlines працює у звичайному режимі, всі рейси виконуються відповідно до заявленого розкладу.

Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян наголосив, що рішення Баришівського райсуду про заборону польотів для SkyUp є недійсним, адже такі рішення має компетенцію приймати тільки адміністративний суд.

Читайте також: Летимо в Європу за копійки: Ryanair відкриє з України чотири нових напрямки

Що відомо про SkyUp? Це – українська авіакомпанія. Вона позиціює себе як перший український лоукостер.

Компанія була зареєстрована у червні 2017 року Києві. Вона не є державною, а головним її акціонером є ТОВ “ACS-Україна”, чиї власники – Тетяна і Юрій Альба є також власниками туристичного оператора Join UP!

У перший рейс літак авіакомпанії вирушив 21 травня 2018 року. 2 жовтня 2018 року авіакомпанія SkyUp отримала дозвіл на польоти в Європу.

You cannot copy content of this page