fbpx

Здавалося б пусті газові балони та автомобільні диски, а в умілих руках-буржуйки для ЗСУ

Волонтери з “Безпека Богородчан”, що на Івано-Франківщині майструють для військових на фронт буржуйки зі старих газових балонів та дисків від автомобілів. За сім тижнів роботи виготовили понад 100 виробів!

Чоловіки кажуть, що виготовити таку буржуйку легше, ніж варити заново і тим більше, – економніше. Та й хлопці з передової кажуть, що такі маленькі буржуйки їм якраз вміщаються в окоп.

“З одного балона виходять дві буржуйки. Спочатку газові балони ділимо навпіл. Обрізаємо верхній обідок “жигулівського” диска, балон перевертаємо, вставляємо туди диск, обварюємо. В балоні прорізаємо дверцята, щоб підкидати дрова, а в нижньому диску прорізаємо віконечко, щоб була тяга. Потім доварюємо коліно, ручки, які виготовляємо з клямр”, – каже волонтер Андрій Гуцанюк.

Частину елементів для буржуйок волонтери закуповують самостійно, а зараз приходяться й димоходи робити самим, бо купувати дорого.

“Є буржуйка для невеликого приміщення, окопу. Є така, на якій можна їсти приготувати, і вона підходить для великих приміщень. Більшість замовляють малі буржуйки”, — розповідає Василь Глуханюк.

Наступного тижня виготовлені буржуйки повезуть у зону бойових дій, пише Суспільне.

Фото: колаж.

10/08/2022

You cannot copy content of this page