fbpx

Різкий температурний стрибок: синоптики розповіли коли спаде спека

Різкий температурний стрибок: синоптики уточнили, коли спаде спека.

За прогнозами метеорологів, зниженню температури передуватиме низка дощових днів, пише “Сегодня”.

Літня спека, яка буквально спопеляє більшу частину України вже протягом двох тижнів, протримається недовго. Синоптики раніше прогнозували, що спека спаде після 25 червня. Тепер же в Укргідрометцентрі уточнили, коли варто чекати зниження температурного режиму.

Так, у понеділок, 24 червня, температура повітря на більшій частині України буде дуже високою. Лише в західних регіонах стовпчики термометрів опустяться нижче +29 градусів. На решті території буде +31-33, місцями до +35. Разом з цим прогнозують дощі, крім південно-східних регіонів.

Читайте також: Прості продукти з кухні, які надовго позбавлять від запаху поту

У вівторок, 25 червня, температурний режим буде на рівні попереднього дня. Дощі з грозами як і раніше прогнозують на заході і тепер на півдні країни.

У середу, 26 червня, коли має вже б прийти зниження температури, повітря все ще буде гарячим. Дощі з грозами можливі лише в деяких регіонах північних областей України. На решті території – спека до +31-34 градусів.

У четвер, 27 червня, знову прогнозують дощі з грозами на половині території України – від західних через центральні регіони на північ і південь країни. Але значного ослаблення спеки не прогнозують. Можливе зниження температури на 1-3 градуси.

А ось у п’ятницю, 28 червня, в Україну прийде прохолодний фронт. На півночі і в центрі температура знизиться відразу на 5-7 градусів – до +23-25. Нічні перепади складатимуть 15 градусів. На заході країни вдень буде ще прохолодніше – до +21-24, а вночі до +14. На південному сході буде спекотніше, але на відміну від Заходу та Центру, там прогнозують зливи з грозами.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page