fbpx

Той хто проживає у квартирі мене зрозуміє – овочі довго не зберігаються в теплі. Проте, я знайшла спосіб. як зберегти буряк до нового врожаю. А зручно ж як, у будь-який час такий бурячок готовий до вживання. Для салатів борщу, та й просто взимку до каші чи картоплі. Відкрив баночку і використовуй смакоту куди заманеться

Той хто проживає у квартирі мене зрозуміє – овочі довго не зберігаються в теплі. Проте, я знайшла спосіб. як зберегти буряк до нового врожаю. А зручно ж як, у будь-який час такий бурячок готовий до вживання. Для салатів борщу, та й просто взимку до каші чи картоплі. Відкрив баночку і використовуй смакоту куди заманеться.

Потрібно:

  • Буряк відварений – 2,5 кг
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор – 6ст. л.
  • Лимонна кислота – 1,5 – 2 ч.л.
  • Рослинна олія – ​​150 мл

Готуємо:

Буряк миємо, викладаємо у велику каструлю і варимо не очищуючи, аби зберегти колір. Готовому бурячку даємо охолонути.

Зварений буряк чистимо від шкірки і відважуємо потрібну для рецепту кількість.

Натираємо буряк на крупну тертку.

Викладаємо натертий буряк на суху чисту сковороду відповідного об’єму. Додаємо 2 ч. л. солі з гіркою, 6 ст. л. цукру та 2 ч. л. лимонної кислоти без гірки. Додаємо 150 мл рослинної олії.

Перемішуємо і відправляємо на помірний вогонь з моменту закипання даємо прокипіти ще 15 хвилин, помішуючи, аби буряк готувався рівномірно.

Розкладаємо готовий салат по стерилізованим банкам і закриваємо кришками, які попередньо потрібно прокип’ятити.

З цієї кількості буряка у мене виходить 5, або шість баночок по 500 мл.

Упевнена ви оціните даний рецепт, у квартирі він зручний тим, що бурячок завше під рукою, а мамі в селі він став неабияк у нагоді, адже таким способом ми з нею переробляємо практично увесь бурячок, який не долежить до весни, малий, або не кондицію.

Смачного!

You cannot copy content of this page