fbpx

У 60 років на пенсію вийти зможуть не всі: стало відомо, як змінилися вимоги до трудового стажу

В Україні в поточному році вийти на пенсію можуть лише ті, хто має 26 років стажу. Ті, у кого стаж від 16 до 26 років можуть розраховувати на заслужений відпочинок лише в 63 роки. Ті ж, у кого стаж всього 15 років, не можуть вийти на пенсію раніше 65 років, пишуть “Факти”.

На даний момент в Україні підвищувати вікову «планку» трудового стажу щороку, будуть доти, поки на пенсію 60 років зможуть розраховувати «володарі» 35-річного стажу.

У Міністерстві соціальної політики підрахували, що з такими темпами в 2028 році на пенсію зможуть піти тільки половина 60-річних громадян України. Другій половині доведеться працювати довше.

У зв’язку цим, українцям варто потурбуватися питанням пенсії заздалегідь. Таким чином, навіть кілька років без офіційного оформлення можуть стати причиною, що пенсію почнуть виплачувати пізніше 60 років.

Читайте також: Проблема не у вчителях! Проблема в батьках! Вчителька, вийшовши на пенсію, написала лист в газету, щоб нарешті висловити і свою позицію

Як відомо, черговий автоматичний перерахунок пенсії пройде в Україні 1 березня 2020 року. Таким чином, в наступному році прожитковий мінімум становитиме 2189 гривень, а мінімальні пенсії зростуть з 1669 до 1889 грн. В уряді зазначають, що «показник середньої заробітної плати буде збільшуватися на 50% зростання середньої заробітної плати по країні” плюс “50% інфляції».

Нагадаємо, що Пенсійний фонд затвердив показник середньої зарплати для обчислення пенсії за лютий 2019 року. За інформацією фонду, за березень 2019 року затверджене показник заробітної плати для обчислення середньої заробітної плати (доходу) в Україні, за яким сплачено страхові внески згідно з Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page